Mareta vízkultúrás balkonláda!

Méretek:

  • hosszúság 60, 80 cm
  • szélesség 20 cm
  • mélység 17,5 cm
A beépített víztárolóval rendelkező önöntözős virágláda lehetővé teszi az állandó vízellátást anélkül, hogy a virágföld túlnedvesedne. A rendszeres vízellátást a kapilláris üregek és kapilláris szalagok biztosítják. Ezeknek köszönhetően növényei gyorsan fejlődnek és gazdag virágpompát hoznak.
Alkalmazás:
Összeszerelés után a ládát pereméig töltse fel tőzeg alapú virágfölddel, majd ültesse bele a növényeket. Kezdetben a nedvesítést közvetlenül a virágföldet öntözve végezze. A soron következő és a további öntözés már az öntözőnyíláson keresz-tül végezhető. Körülbelül 21 nap elteltével a növények gyökereket ersztenek, amelyek később a vizet és tápoldatot közvetlenül a víztárolóból nyerik. A balkonláda túlfolyó nyílással van ellátva az állandó megfelelő vízellátás biztosítása érdekében. Ezek a nyílások biztosítják a vízszint és a betét, illetve virágföld közti állandó 5 mm távolságot. Ez meggátolja a virágföld túlnedvesedését és a gyökerek rothadását.

A Mareta virágládát minden balkoni virág termesztésére (muskátli, begónia, kispetúnia, futó petúnia, fukszia, verbena, stb) ajánljuk.